Известие

Collapse
No announcement yet.

блокирал лост на автоматика алфа 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да...първосигнално реагирах

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:57.

Comment

Така,намерих лостчето и отблокирах скоростният лост.Свалих цялата кора и опипах работите вътре.Има лека влага...не знам конденз ли е или е текло от радиаторчето на парното.Дали не се е прецакал...не знам как се казва точно...модула за управление на автоматика?

Comment

Този модул, компютър, ECU няма намиране.
          Обикновено когато умре напълно, дисплеят на таблото, не показва абсолютно нищо.
          Щом ти показва, че колата е на задна, значи има вероятност да си работи, а проблемът да е в лоста.
          При всички положения си смени радиаторчето на парното.
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Колата си пали без проблем и всичко останало си работи идеално.Радиаторчето ще го сменя обезателно...чвно е имала проблем още преди години,защото гледам,че там отдолу всичко е опаковано с едно сиво като тиксо.Значи,ти мислиш че няма вероятност да е изгорял този модул за автоматила?

Comment

Преди време бях попаднал на няколко такива Алфи автоматици, които се продаваха на части именно заради проблем в кутията в следствие на текло радиаторче. Явно е чест проблем.
              94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
              03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico

Comment

Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
                Този модул, компютър, ECU няма намиране.
                Намиране има.Цената няма да ви хареса.Когато проверявах за цена се оказа ,че е на цената на колата на старо.За това има няколко бракувани коли в страната.Обявиха ми цена 1500-1700 евро.
                До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

Добро утро!Аз намерих..втора употреба за 200-250 евро.

Comment

Първоначално публикувано от идеалчо Покажи съобщение
                    Твоят окотил ли се е. Какво стана след разблокирането.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не знам...акумулатора е паднал.Към обяд ще е зареден и ще видя каква е хавата.Аз всъщност не знам дали не стана цялата работа,че този и идва слаб.70/640 е,взех го от старата ми 156ца.

Comment

Според мен всичко под 100А е слабо за тоз мотор... Зимата особено.
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Дано си улучил повредата.При мен след три години митарстване по сервизи се оказа ,че повредата не е там.То не бяха смени на масла.почистване на маси.Куп сервизи и майстори.Накрая ми писна от оплакванията на зетя и я оставих за два часа при мен.Оказа се че аварийният режим
                          се дължи на три оголени кабела на буксата на скоростната кутия.От прахоляка и маслото и влагата от време на време колата влиза в авариен режим.В Гърция си върви ,в България не.Така три години ,още от купуването.
                          До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

Здравейте,колеги!Да ви кажа.Сложих заредения акумулатор,запалих включих дирекъна и О ЧУДО...колата тръгна нормално.Изкарах я на прав пит и понастъпих..сменя всички предавки идеално.Като я спрях пред къщи и включих на паркинг,лоста пак блокира.Оново го освободих,дирекъна и пак си тръгна нормално.Явно проблема е в някой сензор или...не знам.Важното е.че ми отпадна от главата притеснението,за изгорял модул на автоматика.

Comment

Здравейте,колеги!Да ви кажа.Сложих заредения акумулатор,запалих включих дирекъна и О ЧУДО...колата тръгна нормално.Изкарах я на прав пит и понастъпих..сменя всички предавки идеално.Като я спрях пред къщи и включих на паркинг,лоста пак блокира.Оново го освободих,дирекъна и пак си тръгна нормално.Явно проблема е в някой сензор или...не знам.Важното е.че ми отпадна от главата притеснението,за изгорял модул на автоматика.
                              Ако е само отключващият механизъм, някъде мернах че не е сума и със сменянето му се решавал проблема. Естествено, ако няма друга причина.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Отключващ механизъм?Един познат имал същият проблем,вика ми-карай си спокойно,само като спираш я оставяй на неутрална вместо на паркинг и дърпай ръчната.Неговата даже така си я и бил продал.

Comment

Working...
                                X